

השנים האחרונות הביאו איתן שינוי מהותי בתפיסת מקומו של העובד בארגון. שעות העבודה הרבות חייבו יצירת אזורי מנוחה, התרעננות ומרחבים למפגש חברתי. חברות ההייטק היו הראשונות להשכיל ולהבין את הנכס הטמון לחברה בהון האנושי ואת הצורך בסיפוק צרכיו במסגרת מקום העבודה.
על כן, נוצר צורך ביצירת אזורים שיאפשרו שינוי אווירה וסביבה. והמרחבים הציבוריים הפכו לחלק משמעותי בתכנון הכולל של חברות. מרחבים אלו מאפשרים לתת דרור ליצירתיות, לצבעוניות ולהכנסת אלמנטים שוברי מוסכמות.
במציאות שנוצרה היום, ישנה הבנה עמוקה לחשיבות המרחבים הציבוריים בחיי היום-יום של העובד בחברה, הבנה זו כבר לא שמורה רק לחברות ההייטק אלא לכל אירגון שרוצה להעביר מסר לעובדיו שהם חשובים לו.
במרחב בו קיימת פתיחות רבה, נוצרות אינטרקציות אישיות ומקצועיות. החברה מספקת לעובד את צרכיו ובתמורה, מקבלת עובד מרוצה, אשר פועל למען מקום עבודתו ומיטיב עם הארגון בכללותו.
אזורים אלה כוללים מגוון של רעיונות ושימושים החל מיצירת אזורי ישיבה אלטרנטיבים, דרך מרפסות המשקיפות אל הנוף, חדרי שקט והכוכב העולה, מתחמי האוכל והשתייה.
מתחמי האוכל והשתייה, או בשמם היומיומי "המטבח", ממלאים תפקיד חשוב בחיי העובד ובחוויית היום-יום שלו. אם בעבר המטבח היה מקום מוצנע וסגור, היום הוא הופך למקום פתוח, מרווח, מעוצב ומזמין ומהווה את לב-ליבה הפועם של החברה עבור העובדים. כבר לא די במכונת אספרסו ועוגיות, היום חברות רבות דואגות לספק לעובדיה מכל הטוב שניתן למצוא במרכולים. במקומות רבים הדגש הוא על פרודוקטים בריאים: פירות, ירקות, גבינות וכיו"ב. בחברות רבות הגדילו לעשות גם בר משקאות.
המטבח הופך להיות מקום מרכזי, מקום בו ישנה התרחשות חברתית פורה, החל מחיתוך ירקות להכנת סלט ועד לישיבה לאכילה משותפת סביב השולחן. בבואנו לתכנן משרדים לחברות אנו נתקלות יותר ויותר בבקשה ליצור שולחנות שיכילו כמות סועדים רבה, ככל שהחלל מאפשר. ישנן חברות שלקחו זאת מספר צעדים קדימה והן אפילו מציעות לעובדיהן מספר מסעדות בחברה עצמה.
נראה, שלא רק הצבא צועד על קיבתו אלא גם העובד המאושר שזה עתה נהנה מהפינוקים שסיפקו לו מעסיקיו… אז, איך תשתו את הקפה שלכם היום?